maanantai 16. toukokuuta 2011

Olet missä syöt

Minulla on amerikkalaishenkinen teoria liike-elämän ja lounaselämän yhteydestä. Sen teorian nimi on "Olet missä syöt".

Jos haluat luoda kontakteja ja päästä "piireihin", valitse porukkasi ja sen jälkeen ala lounastaa siellä, missä hekin lounastavat. Jos olet rohkea, voit mennä muiden pöytään istumaan, mutta pelkkä läsnäolosi alkaa jossakin vaiheessa tuottaa kontakteja. Toivottavasti rahasi eivät lopu sitä ennen!

Miksi tämä toimii?


  1. Mutkan kautta: Jos joku "tärkeä" tai "hyvä" liike-elämän kontakti on nähnyt nassusi jossakin aiemmin, se mataloittaa huomattavasti hänen kynnystään asioida kanssasi. Jos hän näkee sinut melkein päivittäin tai vaikka viikottain, hän tunnistaa melko varmasti naamasi, jos se on esimerkiksi työhakemuksessa tai yrityksesi nettisivuilla.
  2. Suoraan: Joku voi istua pöytääsi, koska näytät tutulta ja näin ollen vaarattomalta. Viriävä keskustelu voi olla mitä tahansa, mutta sen kuluessa voi joko tuoda esille tai olla tuomatta itseään ja osaamistaan. Vaikka et sanoisi halaistua sanaa osaamisestasi, kohta 1. jää edelleen voimaan.
  3. Vaikkei tämä toimisikaan, tutustut eri lounaspaikkoihin ja löydät sen, joka itsellesi sopii parhaiten.
Suositellaan myös sinkuille: mene paikkoihin, joissa liikkuu ihmisiä, joiden kanssa haluaisit seurustella. Se tuottaa tulosta ennemmin tai myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti